Recepta Restaurant La Cucanya

“Suquet de Gambes de Vilanova”

El Suquet de Gambes de Vilanova del Restaurant La Cucanya és un dels plats estrelles del nostre restaurant. Des de la seva aparició, fa ja varies temporades, s’ha convertit en un referent de la nostra carta gastronòmics i un dels plats favorits dels nostres clients. És una recepta marinera, molt arrelada a Vilanova i la Geltrú, i protagonitzada per un dels principals productes gastronòmics de la ciutat, la Gamba de Vilanova.

Ingredients per 4 persones.

  • 24 gambes de Vilanova
  • 400 grams de patates peladas y trossejades
  • 2 cebes mitjanes ratllades
  • 2 tomàquets grans madurs pelats sofregits.
  • 2 nyores netas i sense llavors
  • 2 litres de brou de crustacis caps de gambes i crancs.
  • 200 grams d’arròs blanc bullit, decorat amb sal negra i vermella.
  • 1 copa de brandy del Penedès
  • Oli, sal i pebre

Preparació:

  • Dins un perol de ferro, fregir les gambes i flambejar-les amb brandy.
  • Retirar les gambes.
  • En el mateix oli, posar la ceba ratllada i fregir fins que agafi un color daurat (sense que es cremi).
  • A continuació, afegir el sofregit de tomàquet a les nyores i la seva polpa i fregir tot junt.
  • Seguidament afegir les patates i ofegar amb el sofregit, afegir el brou de crustacis i deixar coure durant 15 minuts.
  • A continuació introduir novament les gambes en el perol, posar-les a punt de sal i deixar coure uns dos minuts més.
  • Rematem amb una mica de Cibulet picat i servim amb arros blanc apart.

.

Restaurant La Cucanya